Een van de redenen dat de Pebble is uitgegroeid een populaire smartwatch heeft te maken met het feit dat het horloge één van de standaard taken extreem goed uitvoert; de tijd is altijd zichtbaar. Nu lijkt het voor de hand te liggen bij een horloge maar helaas zijn de beperkingen van schermtechnieken en batterijen nog beperkende factoren. Door als één van de weinigen gebruik te maken van een e-inkt scherm kan Pebble de tijd constant tonen en een accuduur van meerdere dagen beloven. Coros Live is een nieuwe speler die lat hoger wilt leggen, en belooft een accuduur van 6 weken.

Smartwatches en Kickstarter

Net als bij de Pebble horloges moet ook voor Coros Live Kickstarter een belangrijke rol spelen, want daar is het horloge onlangs geïntroduceerd. Waar Pebble de records met elke nieuwe productintroductie weet te verbreken heeft Coros het echter wat moeilijker, want op het moment van schrijven staat de teller op een dikke zevenduizend dollar. Bij de Pebble rekenen we in miljoenen.

Coros Live

De Coros Live maakt net als de Pebble gebruik van een e-paper display en laat dus constant de tijd zien. Het OS is van eigen makelarij en moet zo zuinig met de accu omgaan dat het horloge maar een keer of negen tot tien per jaar opgeladen hoeft te worden. Naast een horloge zijn er natuurlijk ook verschillende slimme features in de Coros live te vinden, op dit moment wordt het volgende beloofd:

  • Notificatie support voor de standaar Android en iOS apps (lees: ingebouwde apps)
  • Ingebouwde fitness app die als pedometer en activiteiten tracker dient
  • Camerasluiter support
  • Audiocontrole
  • Find my phone mogelijkheid

De Coros Live krijgt een 1.26 inch display en is voorzien van antikras mineraal-glas, verder maakt het klokje gebruik van standaard 22 millimeter bandjes zodat je als gebruiker naar hartelust kan gaan combineren.

Zoals gezegd kan Coros Live jouw hulp nog wel gebruiken, voor het geval dat je dit een interessant klokje vindt natuurlijk. Kijk dus snel voor meer informatie op hun Kickstarter pagina.