Je kunt nu een app uit de App Store downloaden voor je Apple Watch, die het batterijniveau van je gekoppelde iPhone weergeeft. Zo heb je wederom een reden minder om je smartphone uit je broek te halen en een reden meer om je Apple Watch te gebruiken.

Power: check het batterijniveau van je gekoppelde iPhone

In iOS 9, het nieuwe besturingssysteem van Apple voor de iPhone en iPad, heb je een handige feature waarmee het mogelijk is om het batterijniveau van je Apple Watch, Beats-hoofdtelefoon of Bluetooth-apparaat te checken, maar andersom was er tot nu toe nog geen mogelijk om het batterijniveau van je gekoppelde iPhone te bekijken via de Apple Watch. Daar is vandaag verandering in gekomen, aangezien je nu een app kunt downloaden vanuit de App Store, die op je Apple Watch laat zien hoeveel energie er nog in de iPhone-batterij zit.

Ook kan de applicatie een notificatie sturen naar je pols wanneer de iPhone volledig opgeladen is - handig in situaties waarin je je iPhone in een andere kamer oplaadt dan je je op dat moment bevindt (maar dan moeten beide apparaten wel gekoppeld zijn aan hetzelfde thuisnetwerk). De app waarmee dit kan heet Power en komt uit de schuur van Surenix - een bedrijf dat voornamelijk furore heeft gemaakt in de jailbreak scene. Jailbreaking is een methode om de interface van je iPhone aan te passen op de manier waarop jij dat wil.

Wanneer je de Power-app hebt geïnstalleerd op je iPhone, hoef je eigenlijk alleen nog maar even de Glance-functie te activeren binnen de app. Vanaf dat moment kun je omhoog swipen op je Apple Watch, waarna je direct in beeld te zien krijgt wat het energieniveau van de batterij is. Wanneer je de app op de Apple Watch echt opent, krijg je in feite dezelfde info, waardoor dat dus eigenlijk niet nodig is. Power kost je eenmalig 0,99 euro, maar daar haal je wel een handige app mee in huis, die snel antwoord kan geven op een brandende vraag.