Nadat de Asus ZenWatch 2 professioneel uit elkaar gehaald is, blijkt dat ook deze smartwatch is voorzien van een ingebouwde speaker. Dit is niet de eerste Android Wear-smartwatch met een box ingebouwd; wat is Google toch van plan met die hardware?

Ook een ingebouwde speaker voor Asus ZenWatch 2

Enkele weken geleden kwamen we erachter dat de Huawei Watch (lees onze recensie hier) is voorzien van een speaker onder de motorkap, maar het doel van de hardware is nog steeds niet komen bovendrijven. Nu is ontdekt dat de Asus ZenWatch 2 (lees hier onze hands-on met het horloge) ook zijn eigen speaker heeft gekregen. Maar wat Asus of Huawei met de speakers willen doen, is tot op heden nog onduidelijk. Ook is niet bekend of Google iets van plan is met de box, maar mogelijk (hopelijk) horen we daar later meer over.

Wel kunnen we ons situaties voorstellen waarin het handig is een speaker op je smartwatch te hebben, bijvoorbeeld voor het voorlezen van notificaties of berichten of voor luidere notificaties. Maar zolang je nog een smartphone aan je smartwatch moet koppelen, hebben die functies ook weinig nut. Nu is er al wel een stand-alone smartwatch aangekondigd, genaamd de LG Watch Urbane 2nd Edition, die geheel zonder mobiele telefoon kan functioneren - maar ook dit horloge ook een eigen speaker heeft, is helaas niet bekendgemaakt.