Waarom weet niemand, maar de Huawei Watch heeft een ingebouwde speakers in zijn hardware, die nu nog niet gebruikt wordt. Misschien komt er dus straks een update aan voor Android Wear die gebruikmaakt van de box.

Huawei Watch: waar is die speaker voor?

Op dit moment worden de eerste ladingen Huawei Watch-smartwatches verscheept naar de consument. De Huawei Watch is een Android Wear-horloge dat 350 euro kost en (terecht) de titel van mooiste Android Wear-smartwatch van dit moment draagt (tenminste, mits je van een klassiek horlogedesign houdt). Daarnaast heeft het horloge een mooie primeur: het is één van de eerste die je kunt koppelen aan je iPhone. In dit uitgebreide artikel leggen we precies uit hoe dat werkt, zodat je, met een iPhone op zak, dit horloge kunt overwegen.

Die mogelijkheid is echter niet de enige primeur. De Huawei Watch heeft namelijk ook een ingebouwde speaker aan boord. Deze informatie kwam naar buiten nadat de redactie van het Amerikaanse Android Police het horloge had opengemaakt en de speaker toen zag zitten - Huawei heeft hem namelijk niet aangekondigd. Helaas doet de speaker op dit moment niets, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in de toekomst nog wat kan veranderen: Google updatet Android Wear wel vaker met nieuwe functies.

Nieuwe functies waar bestaande smartwatches ook gebruik van kunnen maken, mits ze de nodige hardware aan boord hebben, natuurlijk. Zo werd ondersteuning voor WiFi ook pas later toegevoegd en kwamen we erachter dat veel smartwatches al een chip daarvoor hadden. Hoeveel Android Wear-horloges zouden er nu een speaker aan boord hebben? En wanneer zullen die gebruikt worden? Mogelijk betekent dit dat Android Wear binnenkort wordt geüpdatet met een functionaliteit voor ingebouwde speakers.

Lees ook onze recensie van de Huawei Watch.