Health o Meter heeft vandaag de Nuyu Activity Monitor aangekondigd, een wearable die je gezonder leert leven. De Nuyu Activity Monitor werkt slim samen met andere producten om gepersonaliseerd advies te geven.

Nuyu Activity Monitor

Health o Meter, een bedrijf dat gespecialiseerd is in moderne weegschalen en bijvoorbeeld bloeddrukmeters, heeft vandaag een nieuwe serie producten aangekondigd, genaamd Nuyu. Het zijn allemaal producten die je kunnen helpen om gezonder te leven, met als belangrijkste onderdeel de Nuyu Activity Monitor. Zoals de naam doet vermoeden is de Nuyu Activity Tracker een wearable die je stappen kan tellen, verbruikte calorieën, afstand, en je slaap bij kan houden. Alle bijgehouden data wordt vervolgens verstuurd naar de mobiele app via Bluetooth. Er bestaan ondertussen al talloze wearables die dit kunnen, maar wat de Nuyu Activity Monitor zo speciaal maakt is de prijs: het slimme horloge gaat slechts $48 kosten. Je kunt de wearable dragen om je pols, riem of zelfs je schoenveters. De Nuyu Activity Tracker heeft een groot OLED-scherm, waarop je gelijk je statistieken kunt bekijken.

 

De accuduur van de wearable is ook geweldig: volgens Health o Meter gaat de Nuyu Activity Monitor tot wel vier maanden mee op één batterij. De bijbehorende app is gratis en verkrijgbaar voor Android en iOS. In de app vind je training-schema's en zelfs boodschappenlijstjes, geheel aangepast aan jouw data. Zo leer je langzaam gezonder leven, en weet je altijd hoe je ervoor staat. Het handige aan dit nieuwe product is natuurlijk dat er nog meer producten in de Nuyu serie verkrijgbaar zijn, die allemaal samen kunnen werken. Neem bijvoorbeeld de nieuwe draadloze weegschaal van Health o Meter, die slechts $50 gaat kosten. Als de weegschaal je gewicht heeft gemeten wordt de data gelijk verwerkt in je app, zodat je altijd precies weet hoe je het doet. Als je toch wat meer aan een gadget kwijt wilt is er ook een slaap-systeem, in de vorm van een speciaal matje waar je op kunt gaan liggen. Het wordt warmer als je langzaam in slaap valt, koelt af als je eenmaal in een diepe slaap bent, en wordt weer langzaam warm als je wakker wordt. Volgens Health o Meter zorgt dit ervoor dat je beter slaapt, en kan de mat in combinatie met je app je zelfs aan nieuwe ritmes doen leren wennen.