De Samsung Gear VR was nog niet helemaal compleet zonder eigen motion controllers, maar daar is nu verandering in gekomen door de presentatie van de Rink. De accessoire is officieel nog niet aangekondigd, maar er is al wel vast een video online verschenen.

Spelen in vr met de Rink voor de Gear VR

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas zal Samsung officieel de Rink uit de doeken doen: dit is een motion controller voor de Samsung Gear VR, waarmee spelers dus onder andere games kunnen besturen met de virtual reality-headset op. Dat de Gear VR zijn eigen controllers krijgt, is niet vreemd: zowel Oculus Rift, als PlayStation VR en de HTC Vive hebben allemaal hun eigen versies. Hoewel de controller nog officieel moet worden aangekondigd, heeft Samsung al wel een video uitgebracht, waar Rink onder de aandacht word gebracht.

Uit de beschrijving onder de video is op te maken dat de drager van de vr-bril de controllers om de handen plaatst en middels bewegingen verschillende handelingen verricht. Zo kun je bijvoorbeeld iets vastpakken en verslepen met de controllers in je handen. Met zo'n omschrijving moeten wij meteen denken aan de film Minority Report, waarin acteur Tom Cruise verschillende menu's met zijn handen versleept en dergelijke. Helaas is het nog niet bekend wanneer de controllers verschijnen en wat ze zullen kosten.