Er is een nieuwe Kickstarter-pagina opgedoken, waarin we kennis maken met de Rockioo: een Android Wear-smartwatchtelefoon. Deze smartwatch heeft ook een indrukwekkende batterij van 500mAh en is nog op zoek naar backers voor het project.

Rockioo: een Android Wear-smartwatchtelefoon

De Rockioo is een nieuwe Kickstarter-project dat al een aantal dagen loopt en nog dringend op zoek is naar backers. Er zijn al talloze voorbeeld van projecten die succesvol zijn en wellicht meerdere die niet succesvol zijn geweest, maar dat weerhoudt de makers van de Rockioo niet het toch te proberen. Daar waar andere smartwatches proberen de smartphone-ervaring naar de pols te emuleren, probeert de Rockioo je smartphone in z'n geheel te vervangen. Je kunt met deze smartwatch bellen, zonder hem aan je smartphone te koppelen.

De Rockioo draait op Rockioo OS, een gemodificeerde versie van Android KitKat. Het apparaat heeft een scherm van 1,63 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Onder de motorkap vinden we de Mediatek 6572 32 bit-processor, 512MB of 1GB aan werkgeheugen en de keuze uit 4GB of 16GB intern geheugen. Ook is er ruimte voor een micro-simkaart, vinden we er een indrukwekkende batterij van 500 mAh terug (mag ook wel, als je ermee kunt bellen) en typische sensoren, zoals een barometer en accelerometer. Ook is de watch waterdicht.

Dit is niet de eerste keer dat we een smartwatch tegenkomen die je smartphone probeert te vervangen. En tot nu toe is dat idee nog niet echt aangeslagen bij het grote publiek. Desondanks heeft de Rockioo momenteel al bijna zestigduizend dollar weten binnen te halen, wat iets minder dan een derde van het uiteindelijke bedrag is. Jacky Young, de oprichter van het project, wil maar liefst tweehonderdduizend dollar ophalen voor zijn idee en heeft daar op moment van schrijven nog 24 dagen de tijd voor. Wij betwijfelen of dit hem gaat lukken.