Op Indiegogo staat momenteel het project Talon te wachten op fundering. De Talon is een smartring gamecontroller, maar je kunt er ook andere apparaten en apps mee bedienen, door simpelweg je hand of je vinger te bewegen.

Talon: beweeg je wereld, met je vinger

Het bedrijf Titanium Falcon heeft een Indiegogo-campagne lopen voor Talon: een smartring gamecontroller. Met de Talon kun je apps op je smartphone, tablet of andere apparaten besturen door simpelweg je hand of je vinger te bewegen. Het team claimt dat je tot zeventig procent van je smartphone of tablet kunt bedienen met deze ring om je vinger. Maar het gaat voornamelijk om games en apps, zoals een muziekspeler, zoals duidelijk wordt in de video van het bedrijf. Berichten versturen zit er dus niet in.

Met de ring kun je ook bijvoorbeeld zappen op de televisie en je kunt hem gebruiken tijdens het afwassen, omdat die waterdicht is. Daarnaast zien we de mensen in de video het licht uitdoen en zelfs een drone besturen. Het schept hoge verwachtingen voor het kleine apparaten en het publiek lijkt voorlopig niet overtuigd: met nog dertien dagen te gaan, heeft het team slechts 2606 dollar opgehaald. Het doel is driehonderdduizend dollar, dus er moet echt een wonder gebeuren wil de Talon gefinancierd worden via Indiegogo.

Je kunt zelf een kijkje nemen op de pagina door hier te klikken.