De Apple Watch-app Mr Gabriel kan je helpen in situaties van nood, door een sms-bericht te versturen wanneer je in problemen zit. Daarvoor gebruikt de applicatie allerlei sensoren op je slimme horloge en meet bijvoorbeeld wanneer je harder loopt dan normaal.

Mr Gabriel: de Apple Watch-app die kan helpen in nood

Er is een Apple Watch-applicatie in de App Store verschenen die je kan helpen in tijden van nood: Mr Gabriel. De app is gemaakt om als native te draaien dankzij het nieuwe watchOS, maar werkt ook wanneer je hem installeert op je iPhone. Mr Gabriel maakt extensief gebruik van alle meetapparatuur op je Apple Watch en kan op basis van allerlei vastgelegde informatie een sms-bericht in nood sturen wanneer de drager harder loopt of rent dan gebruiker, bijvoorbeeld wanneer iemand goed wordt lastig gevallen.

De maker van de app, Virginie Gretz, is een oud-game-ontwikkelaar en heeft gewerkt bij bedrijven als Ubisoft en Google en bouwde de app doordat ze zelf wat ongewenste en gevaarlijke ervaringen had opgedaan. Ze wil het voor iedereen met een Apple Watch gemakkelijk maken om hulp te vragen, zonder dat ze daarvoor eigenlijk iets hoeven te doen. Zodoende wil ze dat iedereen - maar vooral vrouwen - zich veiliger gaat voelen op straat. Wanneer de app opmerkt dat je lichaam anders reageert dan normaal, dan gaat er een alarm af.

Wanneer er dan niets aan de hand is, dan krijg je de optie om dat alarm weer uit te zetten. Maar wanneer je dat niet binnen een bepaalde tijd doet, dan verstuurt Mr Gabriel een sms-bericht naar drie aangewezen personen, de Angels, die daarna precies kunnen zien waar je bent. Vervolgens kunnen ze of jou of de politie bellen. Neem je na het alarm niet op, dan kunnen ze direct de politie bellen. Je kunt de Apple Watch-applicatie nu downloaden vanuit de App Store, via de onderstaande downloadlink. Mr Gabriel is volledig gratis.