De nieuwe Android Wear-applicatie voor Google Hangouts, versie 4.0, is wederom gelekt, waardoor we meer informatie over de app hebben. Zo is het mogelijk om een bericht te dicteren vanaf je pols en die vervolgens te versturen naar je vrienden.

Google Hangouts 4.0: spreek je berichten in en versturen maar

Binnenkort moet er een nieuwe versie van Google Hangouts verschijnen, aangezien we nu al voor de tweede keer in korte tijd te maken krijgen met een lek van de app. Hoewel je zou verwachten dat de applicatie het beste gebruikt kan worden op een smartphone of tablet, met aankomende functies als meerdere foto's tegelijkertijd versturen en een nieuw, fris uiterlijk, betekent dat echter niet dat Android Wear wordt overgeslagen. Dat zagen we al bij het vorige lek, maar dankzij nieuwe informatie weten we nu nog meer over Hangouts 4.0.

Via de aankomende Android Wear-applicatie van Google Hangouts is het namelijk mogelijk een gesprek te starten vanaf je pols. Wanneer je straks 'OK Google' hardop uitspreekt, dan presenteert de aapp op het scherm van je smartwatch de optie om naar gesproken worden te luisteren, die het volgens omzet in geschreven tekst, en emoji te tekenen. Wat je ook doet na het inspreken van 'OK Google', daarna is het mogelijk ervoor te kiezen hetgeen te versturen naar je vrienden. Gelukkig is er ook altijd een annuleeroptie beschikbaar.

Op dit moment is Google nog steeds bezig met het intern testen van Google Hangouts 4.0, waardoor er geen apk-bestand voor handen ligt. De jongens van Phandroid, die het bestand wel in handen hebben, geven tevens aan dat de ervaring nog vol met bugs en andere oneffenheden zit en dat het behoorlijk moeilijk is alles op gang te krijgen, waardoor dat eigenlijk ook maar goed ook is. Wanneer Google Hangouts 4.0 voor Android verschijnt, is helaas niet bekendgemaakt. Naar verluidt had het eigenlijk al weken geleden moeten gebeuren.