Disney is van plan een nieuw speelsysteem te lanceren, dat wearables combineert met echt speelgoed en een applicatie: Disney Playmation. De speelset moet in oktober in Noord-Amerika op de markt verschijnen; een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Combineer wearables met speelgoed met Disney Playmation

Naast Disney Infinity voor spelcomputers, waarbij je echte poppetjes gebruikt in een digitale wereld, wil Walt Disney wederom speelgoed gebruiken voor het creëren van een artificiële wereld - maar dan in de onze. Disney Playmation zorgt voor een interactieve speelomgeving door kinderen een speciale wearable te geven in de vorm van, bijvoorbeeld, de Repulsor van Iron Man van Marvel. Die wearable werkt samen met twee stations, genaamd Power Activators, waar je speelgoed in de vorm van poppetjes, zoals Captain America, op kan zetten.

Die stations geven spelers audiofeedback over wat er van hen verwacht wordt en hoe goed ze het doen tijdens het spelen. Maar ze zorgen er ook voor dat alle acties van die spelers worden gemeten en geïmplementeerd in het spel, waarbij je bijvoorbeeld achter je eigen bank kunt schuilen voor inkomende laserstralen. Dat betekent dus dat kinderen straks lekker door een kamer in het huis kunnen rennen, springen en ontdekken - alleen of met hun vriendjes, aangezien die stations ook meerdere wearables kunnen ondersteunen voor multiplayer.

Het speelsysteem is misschien nog wel het beste te vergelijken met laser tag (of laser gamen). Door het systeem te combineren met franchises van Marvel, maar later ook Star Wars en Frozen, wil Disney het extra aantrekkelijk maken voor kinderen. Maar de wearables zijn groot genoeg om iets grotere kinderen ook mee te laten spelen. Wanneer Disney Playmation naar Nederland komt, is helaas nog niet bekend. Wel weten we dat het basispakket, met Marvel-attributen, voor 120 dollar in oktober in de winkel ligt in Noord-Amerika.