Disney werkt momenteel achter de schermen aan een smartwatch-prototype die kan herkennen wat je aanraakt en dus ook 'weet' wat je aanraakt. De smartwatch, gebaseerd op een Samsung Galaxy Gear, meet namelijk de elektromagnetische straling van objecten.

Dit is Disney's smartwatch-prototype

De onderzoeksafdeling van Disney en een Noord-Amerikaanse universiteit hebben een smartwatch-prototype ontwikkeld die objecten kan herkennen door de elektromagnetische straling op te nemen wanneer de dragen van het slimme horloge het object in kwestie aanraakt. Heel veel apparaten en objecten in huis of op het werken zenden een elektromagnetische straling uit en wanneer die straling met je geleidende lichaam in contact komt, dan gaat die straling je lichaam in. De Disney-smartwatch kan die straling nu meten en concretiseren.

Door de straling te meten, weet het horloge wat je aanraakt en op welke plek. Neem bijvoorbeeld een deur: de smartwatch kan het verschil 'zien' tussen de deur en de deurklink, bijvoorbeeld. Het slimme horloge, gebaseerd op de Samsung Galaxy Gear met heel wat extra apparatuur aan boord, kan in principe op alle objecten gebruikt worden, zoals je in de bovenstaande video kunt zien. Een toepassing van dit soort technologie is bijvoorbeeld dat de drager een herinnering krijgt om melk te halen, wanneer diegene de voordeur aanraakt.

Maar voorlopig lijkt het er niet op dat we deze technieken in alledaagse smartwatches gaan tegenkomen - daarover is nog niets naar buiten gebracht. Wel zouden apps en daardoor bedrijven veel meer te weten over je kunnen komen, omdat ze straks ook al weten wat je wanneer aanraakt.