Uit onderzoek blijkt dat Apple Watch-eigenaars in elk geval twee dingen met het slimme horloge doen. Kijken hoe laat het is, is daar één van. Meer dan de helft doet dat ongeveer even vaak zoals ze dat van tevoren zelf hadden verwacht.

Apple Watch populair als fitnesstracker en horloge

Het onderzoeksbureau Wristly heeft onderzoek gedaan onder tweeduizend Apple Watch-eigenaars, om te achterhalen waar die mensen het slimme horloge van Apple precies voor gebruiken. En wat blijkt? Niet geheel verrassend gebruikt het gros van de mensen het polsapparaatje ook daadwerkelijk als horloge. Meer dan de helft geeft aan ongeveer even vaak de tijd te checken als ze van te voren hadden gedacht, terwijl de rest dat in feite iets vaker doen dan ze hadden verwachten. Eén procent doet het minder vaak dan gedacht.

Naast horloge, gebruiken de mensen de Apple Watch ook als activiteitentracker. Zo'n zeventig procent van de ondervraagden geeft aan dat ze die activiteitenringen vaker bekijken dan verwacht, terwijl negentien procent aangeeft dat ongeveer even vaak te doen dan ze van tevoren hadden gedacht. Elf procent doet dit minder vaak, blijkt uit de enquête. Hoewel de uitkomsten van dit onderzoek niet heel verrassend is, biedt het app-ontwikkelaars en accessoiremakers wel inzicht in de manier waarop de Apple Watch gebruikt wordt.

De Apple Watch is in drie verschillende varianten te verkrijgen. Het basismodel, beter bekend als de Sport-versie, de 'normale' Apple Watch en natuurlijk nog de Apple Watch Edition, die niet voor minder dan tienduizend euro verkocht wordt. Ben je benieuwd of de Apple Watch voor jou is? Lees dan onze uitgebreide recensie.