Vanochtend zagen we al de aankondiging voorbijkomen van de LG Watch Urbane 2nd Edition en nu hebben we al de specs gekregen. De verwachting is dat we de smartwatch ook nog te zijn krijgen tijdens de perspresentatie van LG, die later vandaag plaatsvindt.

LG Watch Urbane 2nd Edition

In de nacht van woensdag op donderdag Nederlandse tijd kondigde LG de LG Watch Urbane 2nd Edition aan, de eerste Android Wear-smartwatch met een mobiele verbinding waar ook mee gebeld kan worden. Het slimme horloge is de slimste wanneer hij wordt uitgebracht, aangezien je de 2nd Edition ook kunt gebruiken zonder hem te koppelen aan je Android-smartphone of iPhone. Hieronder hebben we in een overzicht geplaatst wat precies de specificaties zijn van de eerste zelfstandige Android Wear-smartwatch.

Alle specificaties van de LG Watch Urbane 2nd Edition

Afmeting 44.5mm x 14.2mm
Kleuren Zwart, blauw, wit, bruin
Display 480 bij 480 pixels
Schermgrootte  1.38 inch
Schermmateriaal P-Oled (Plastic Oled)
Pixeldichtheid 348 ppi
Processor 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400
 Werkgeheugen 768MB LPDDR3
 Opslaggeheugen 4GB
Batterij 570 mAh
Verbindingen WiFi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1
OS Android Wear
Sensoren Gyroscoop, accelerometer, hartslagmeter, compas, barometer, ppg, gps
LG heeft op woensdagnacht Nederlandse tijd een nieuwe versie van de LG Watch Urbane aangekondigd. Deze nieuwe versie heeft een iets groter scherm in een iets kleiner omhulsel in vergelijking met het vorige model. Het kastje van het slimme horloge is iets kleiner, omdat LG enkele hardware componenten in de armband heeft gebouwd – en dat gaat ten koste van het kunnen wisselen van die armband. In die band zit een cellulaire radio en dat houdt in dat je de smartwatch ook kunt gebruiken zonder de smartphone.