Dit Zwitserse horloge van Amerikaanse afkomst heeft nog een tweede horloge aan de andere kant geïntegreerd zitten: de smartwatch Apple Watch. De duurste variant van dit model gaat weg voor een bedrag dat tien keer hoger ligt dan de goedkoopste Apple Watch Edition.

Zwitsers horloge met geïntegreerde Apple Watch

Nico Gerard, een Amerikaanse horlogemaker die Zwitserse horloges maakt, heeft een nieuw, bijzonder model aangekondigd: een horloge met een geïntegreerde Apple Watch. Dat klopt: dit model heeft twee horloges in één. Op je pols draag je bijvoorbeeld het klassieke horloge, terwijl je aan de onderkant van je pols de Apple Watch hebt hangen. Er zijn drie varianten beschikbaar, met prijzen die gigantisch uiteenlopen. Het goedkoopste model kost je 9300 dollar, maar de duurste gaat weg voor een bedrag van 112 duizend dollar.

Het horloge is dan wel voorzien van een Official Swiss Chronometer Testing Institute-certificatie en is in staat om zo'n honderd meter onder water gebruikt te kunnen worden (maar wordt niet neergezet als een horloge waarmee je kunt duiken). Ook is het zo dat die duurste versie, die meer dan tien keer duurder is dan de goedkoopste Apple Watch Edition, gemaakt is van achttien karaats goud - dus je krijgt wel waar voor dat immense bedrag. De prijs in inclusief de Apple Watch, mocht je je dat nog afvragen.

De makers van dit excentrieke horloge hebben aangegeven dat de plaatsing van de Apple Watch heel natuurlijk is, omdat je zo heel discreet naar je notificaties en meer kunt kijken. Ook is het zo dat het saffieren glas voorkomt dat je Apple Watch krassen oploopt. Op dit moment is het horloge al te reserveren (wat ook weer 200 tot 500 dollar extra kost); er zijn zelfs al reserveringen geplaatst. Wanneer het horloge precies op de markt komt is niet bekend, aangezien het tot twaalf maanden kan duren voordat het in elkaar is gezet.