Volgens verschillende anonieme bronnen hebben de eerste Apple Stores in Amerika  exemplaren van de Apple Watch ontvangen. Dit wijst erop dat Apple binnenkort wil gaan beginnen met de fysieke verkoop van haar slimme horloge aan klanten die de wearable gereserveerd hebben.

Apple Watch verkoop

Voorlopig kunnen dus alleen klanten die hun Apple Watch via de website van Apple hebben gereserveerd hun horloge komen ophalen, en is er dus geen sprake van beschikbare voorraad voor mensen die de Apple Store binnenkomen om er ter plekke één te kopen. Het voordeel van dit systeem is dat je niet lang in de rij hoeft te gaan staan om je Apple Watch te kopen, omdat je Apple Watch opgehaald kan worden op een moment dat je zelf kiest. Wanneer je de Apple Watch ook gewoon kan kopen is nog niet duidelijk, maar naar verwachting gaat dat ook nog wel even duren. Apple gaf recent namelijk aan dat ze verbaasd zijn door de grote belangstelling van consumenten, en dat ze nog hard bezig zijn met het wegwerken van een backlog.

Op 24 april startte de verkoop van de Apple Watch in de eerste groep landen, waar het slimme horloge online besteld kan worden. De Apple Watch is vanaf 26 juni volgens Apple te koop in de tweede groep landen, en dan begint de verkoop in de Apple Stores volgens verschillende analisten ook. Wanneer we er in Nederland voor naar de winkel kunnen is nog steeds niet duidelijk.