Game-ontwikkelaar Epic Games heeft de game Bullet Train aangekondigd: een first-person shooter virtual reality-ervaring voor Oculus Rift. Bullet Train zet je letterlijk in de schoenen van de schutter in dit vr-videospel.

Bullet Train: een first-person shooter virtual reality-ervaring

Donderdagavond Nederlandse tijd hebben Oculus en Epic Games, een bekende game-ontwikkelaar, laten zien hoe first-person shooter games er uit kunnen komen te zien op een virtual reality-headset. De game die beide bedrijven hebben laten zijn tijdens Oculus Connect 2, een evenement rondom alles Oculus Rift, is Bullet Train, die je letterlijk in de schoenen van de schutter zet. De game biedt ondersteuning aan voor de Touch Controllers van Oculus, waardoor de virtuele situatie eigenlijk nog realistischer aanvoelt dan voorheen mogelijk was.

Virtual reality wordt gezien als grote kanshebber om populair te worden onder gamers, ook al hoopt Xbox-baas Phil Spencer niet dat het dé toekomst wordt van gaming. Dat betekent echter niet dat vr toe is aan goede software die het platform moet verkopen en Epic Games lijkt daarvoor de ideale studio. Eerder verkocht de ontwikkelaar bijna eigenhandig de Xbox 360 met zijn populaire gamefranchise Gears of War. Hierboven kun je de eerste beelden bekijken van Bullet Train, die mogelijk als heftig kunnen worden ervaren.

Lees ook ons uitgebreide achtergrondartikel waarin we ingaan op de verschillen tussen virtual reality en augmented reality.