Dankzij de samenwerking tussen Fitbit en Strava, krijg je nu dagelijks inzicht in gezondheid en fitness, workoutanalyses en sta je in verbinding met de wereldwijde sporterscommunity, om nog meer uit je sportieve mentaliteit te halen.

Fitbit en Strava slaan de handen ineen

Prestatiegerichte sporters zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun trainingen te verbeteren. Een samenwerking tussen Fitbit en Strava, een wereldwijde community van hardlopers en fietsers, moet het bijhouden van je activiteiten gemakkkelijker maken. De integratie laat gebruikers schakelen tussen de Fitbit- en Strava-apps, zodat gebruikers van de Fitbit-app hun dagelijkse activiteitenkunnen bijhouden en hun aantal workouts kunnen vergroten. Ook kunnen zij zich dankzij Strava met andere sporters verbinden en elkaar uitdagen.

Sporters gebruiken nu Strava voor de intensieve fiets- en hardloopactiviteiten en kunnen hiermee ook met vrienden, teamgenoten, clubs en pro-atleten in contact komen. Fitbit wordt gebruikt voor hun dagelijkse gezondheid en fitness naast workouts met trackers, voor inzicht in hun algehele gezondheid. Deze integratie van de community’s van Fitbit en Strava maakt het gebruikers mogelijk om in contact te komen met mensen die dezelfde doelstellingen hebben, om andere sporters te zoeken en te volgen, en om elkaar uit te dagen.

Eerder lanceerde Fitbit al outdoor bike-tracking voor Fitbit Surge-gebruikers. Bike-tracking maakt gebruik van gps en andere sensors op het apparaat, zodat fietsers hun afgelegde afstand, verstreken tijd, gemiddelde snelheid, hartslag, calorieverbruik en de tijd op de Fitbit Surge kunnen aflezen. De Fitbit- en Strava-integratie is nu beschikbaar voor de iOS-, Android- en Windows Phone-applicaties; ook de Strava-app kun je daar vinden, maar die is helaas niet beschikbaar voor de Windows Phone-eigenaars onder ons.