Fitbit introduceert de Fitbit for Windows 10-app. Met de app levert het bedrijf naar eigen zeggen een meer verbonden en vloeiender app-design waarmee gebruikers het overzicht van hun gezondheids- en fitnessprestaties personaliseren op al hun Windows-apparaten.

Met de nieuwe Windows 10-app hebben gebruikers eenvoudiger toegang tot, en realtime inzicht in hun belangrijkste persoonlijke data. Fitbit helpt gebruikers hun stappen, activiteiten, trainingen, voeding, gewicht en slaap bij te houden, en biedt informatie om doelstellingen nog beter te bereiken. Fitbit-gebruikers downloaden de Windows 10-app op hun desktop en tablet via de Windows Store. Fitbit for Windows 10 is later dit jaar ook beschikbaar voor de mobiele versie van Windows 10 en voor Xbox One.

Belangrijke functies van de nieuwe Fitbit for Windows 10-app;

  • Vernieuwde live-tegels met meer informatie en nieuwe notificatietypes om gebruikers snel toegang te geven tot hun belangrijkste data, en ze in staat te stellen gepersonaliseerde gezondheids- en fitnessdoelstellingen te bereiken.
  • Snelle acties om gebruikers te helpen hun activiteiten, zoals eten, water drinken en training, bij te houden. Ook stellen zij met één simpele klik op de knop herinneringen efficiënter in om frequenter loggen te stimuleren.
  • Cortana-ondersteuning laat gebruikers opdrachten inspreken op Windows 10-tablets, -pc’s en -mobiele telefoons. Bijvoorbeeld: “Fitbit, ik heb kip gegeten als avondeten” of “Fitbit, Ik heb drie kilometer hardgelopen”. Zo wordt het loggen van voeding en activiteiten verder geautomatiseerd en vereenvoudigd.
  • Een notificatiecentrum brengt alle belangrijke notificaties en berichten nog betrouwbaarder in kaart, waardoor gebruikers hun vooruitgang bekijken of gemotiveerd blijven door aanmoedigingen en steun van familie en vrienden.
  • Betere synchronisatie met Bluetooth op alle Windows 10-apparaten met ondersteunde hardware biedt gebruikers snellere toegang tot hun statistieken, zodat zij op tijd de juiste beslissingen nemen om hun doelstellingen te bereiken.
  • Een universeel design met Continuum-ondersteuning stelt gebruikers in staat om hun belangrijkste persoonlijke data realtime aan te passen en te bekijken, met een uitgebreide visuele ervaring op elk Windows 10-apparaat.

De nieuwe Fitbit for Windows 10-app is gratis verkrijgbaar en compatibel met alle Fitbit-producten inclusief de Fitbit Surge, Charge HR, Charge, Flex, One en Zip, en de Aria Wi-Fi Smart Scale.