Fitbit voert binnenkort diverse verbeteringen door in zijn health & fitnessplatform, in de vorm van meer gepersonaliseerde analyses, slimmere begeleiding en meer motiverende prikkels. De verbeteringen zijn te vinden in nieuwe interactieve functies in de Fitbit-app en de Fitstar Personal Trainer-app, en in updates voor de Fitbit Blaze.


Meer functies, meer interactie en meer prikkels

De functies moeten volgens de fabrikant zorgen voor een aantrekkelijkere sociale ervaring met de nieuwe Community-sectie en verder geïndividualiseerde informatie met Personal Goal Setting in de Fitbit-app, meer gepersonaliseerde begeleiding met de nieuwe Fitstar Personal Trainer-app, en binnenkort ook geavanceerde health & fitnessfuncties voor de Fitbit Blaze.


Nieuwe sociale ervaring

Fitbit heeft de afgelopen tijd een van ’s werelds grootste sociale netwerken op het gebied van fitness gecreëerd. Het bedrijf heeft echter het motiverende effect van een sterk ondersteunend netwerk altijd onderkend. Om die reden heeft het bedrijf nu een nog aansprekendere sociale ervaring ontwikkeld met een nieuwe Community-sectie in de Fitbit-app. Fitbit Community biedt meer manieren om met anderen in contact te treden voor support en inspiratie op de route naar een gezonder leven. Community bestaat uit onder meer een Feed die je in contact brengt met anderen, een deelfunctie om je doelen en ervaringen te delen en Groups waarbij je je aan kunt sluiten.


Persoonlijke begeleiding

Naast het belang van sociale ondersteuning beseft het bedrijf dat er geen health & fitnessaanpak bestaat die iedereen perfect past. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen behoeften, voorkeuren en mogelijkheden, en die vragen om persoonsgerichte adviezen en voorlichting. Vanuit die gedachte introduceert Fitbit een nieuwe versie van de Fitstar Personal Trainer-app met gepersonaliseerde, videogeoriënteerde bewegingsoefeningen die iedereen kan doen, thuis of onderweg. Ze zijn afgestemd op je conditieniveau en bewegen mee met je vooruitgang. Ook de Fitbit-app wordt intelligenter met een nieuwe functie voor Personal Goal Setting die, gebruikmakend van de resultaten van je activiteiten, helpt om haalbare doelen te stellen.

fitbit-fitstar


Fitbit Blaze

Fitbit stelt twee health & fitnessfuncties op basis van PurePulse continue hartslagmeting nu ook beschikbaar voor de Fitbit Blaze. Cardio Fitness Level en Relax ademhalingsoefeningen verschenen in eerste instantie op de Fitbit Charge 2 en faciliteren gebruikers om een nog actievere rol te spelen bij de bevordering van hun conditie en gezondheid. Met de nieuwe software-update krijgt Blaze ook drie nieuwe wijzerplaten, zodat je je tracker nog meer naar je eigen voorkeur kunt stylen.


Beschikbaarheid

De nieuwe Fitstar Personal Trainer is per direct wereldwijd beschikbaar voor Android smartphones, iOS-apparaten en online, in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees. Community komt in maart 2017 beschikbaar voor gebruikers van de Fitbit-app in de V.S., en later dit jaar voor gebruikers elders in de wereld. Personal Goal Setting komt in de loop van januari 2017 beschikbaar voor alle huidige gebruikers van de Fitbit-app. Nieuwe functies voor Fitbit Blaze komen in februari 2017 wereldwijd beschikbaar.