Fitbit heeft aangekondigd drie nieuwe functies aan zijn fitnesstrackers toe te voegen. Eén functie is voor alle Fitbit-eigenaars, terwijl de andere twee features zijn bedoeld voor de mensen met een Fitbit Charge HR of Fitbit Surge om hun pols.

Fitbit-fitnesstrackers krijgen nieuwe features

Fitbit heeft laten weten dat alle fitnesstrackers worden voorzien van een nieuwe functie. Mensen met een Fitbit-apparaat kunnen nu een wekelijks doel instellen, voor dat beetje extra motivatie. Je doelen worden ingesteld op het aantal dagen dat je actief bent, dus kun je ook een rustdag inplannen. Ook kun je je voortgang te allen tijde raadplegen in de Fitbit-app. De andere twee nieuwe functies zijn bedoeld voor twee specifieke fitnesstrackers van het bedrijf, namelijk de Fitbit Charge HR en Fitbit Surge, de wat uitgebreidere fitnessarmbanden.

Die fitnesstrackers zijn in staat om een activiteit te herkennen en die als zodanig te behandelen en weten wanneer je klaar bent met die specifieke handeling. Deze feature heet SmartTrack en werkt eigenlijk alleen voor activiteiten waarbij je constant in beweging blijft. Je kunt SmartTrack ook zelf instellen: hoe lang een activiteit duurt en wat de band wel of niet moet meten. PurePulse is de laatste nieuwe feature. Dat is een verbeterde hartslagmonitor, die ook werkt in de Exercise-modus en multi-sport modes.