Mocht je terugverlangen naar de tijd dat je nog gewoon Flappy Bird kon spelen en je hebt een Apple Watch, check dan Birdie. Birdie is een nieuwe Flappy Bird-kloon, waar ontwikkelaars nog steeds geen genoeg van krijgen, maar dan dus voor je Apple-horloge.

Birdie: de Flappy Bird-kloon voor je Apple Watch

Of je het spel nou leuk vond of niet, je bent er ongetwijfeld bekend mee: Flappy Bird. Flappy Bird is een game waarin je enkele keren op het scherm tapt om je vogel in de lucht te houden, terwijl je hem langs een aantal buizen navigeert. Dit bleek moeilijker dan gedacht, aangezien de hitbox (de ruimte rondom een digitale personage waarmee geregistreerd wordt of je wordt geraakt of niet) veel groter was dat het vogeltje zelf, waardoor je al gauw in pure frustratie schoot tijdens het spelen - maar het was ook heel erg verslavend.

Die tijden kun je nu herleven op je Apple Watch, met de game Birdie. Mocht je Flappy Bird al een knock-off hebben gevonden (met zijn Super Mario assets), dan sla je ongetwijfeld nu je hand in het gezicht bij het zien van de bovenstaande afbeelding. Nee, Birdie doet totaal geen moeite om te verbergen waar het zijn inspiratie vandaan gehaald heeft. Niet in de naam, niet in de assets en al helemaal niet in de gameplay. Dat neemt niet weg dat het een prima middel blijft om wat tijd te doden en waarom dan niet op je Apple Watch?