Horlogemaker Fossil heeft via Twitter laten weten dat de smartwatches van het bedrijf medio maart worden voorzien van Android Wear 2.0. De fabrikant is er nog wel voorzichtig over, aangezien het woord 'verwachting' wordt gebruikt.

Android Wear 2.0 naar Fossil-smartwatches

Begin deze maand kondigde Google dan eindelijk de lancering aan van Android Wear 2.0. Niet heel veel later was de software-update beschikbaar voor andere fabrikanten, zodat ze het vernieuwde besturingssysteem kunnen gaan uitbrengen voor hun eigen slimme horloges. Er is al een lijst met horloges bekend, maar wanneer krijgen al die smartwatches nou Android Wear 2.0? Asus heeft laten weten dat de update in het tweede kwartaal van 2017 wordt verwacht en Fossil laat nu een releasedatum van medio maart weten via Twitter.

Tot op heden had Fossil nog niets van zich laten horen omtrent de update naar het nieuwe Android Wear. Dit is dus de eerste berichtgeving daarover en aangezien ook het bedrijf zelf het woord 'verwachting' gebruikt, houden we nog even een slag om de arm. Dit zou namelijk betekenen dat de horlogemaker als één van de eerste fabrikanten de update zou uitbrengen voor zijn oudere smartwatches. Onder andere de Q Founder krijgt de update, evenals de sloot aan nieuwe smartwatches die het bedrijf van plan is om uit te brengen in de toekomst.