Het is nu mogelijk je games voor de Oculus Rift ook op een andere harde schijf te installeren, dan alleen op de schijf waar Windows op geïnstalleerd staat. Dat is voor veel pc-bouwers een ware uitkomst, omdat Windows vaak op een snellere en kleinere schijf staat geïnstalleerd.

Installeer je spellen voor Oculus Rift op een andere schijf

Het is een veelgehoorde klacht over de Oculus Rift: tot op heden was het niet mogelijk je games op een andere harde schijf te installeren, dan de harde schijf waar je Windows op geïnstalleerd hebt. Dat is voor veel pc-spellers een probleem geweest, omdat die doorgaans een eigen computer bouwen en een speciale, snellere harde schijf gebruiken waar alleen Windows op staat (een solid state drive - SSD). Die harde schijven zijn vaak niet heel groot - dus als je dan gedwongen wordt daar virtual reality games op te installeren, tja, dan is 'ie natuurlijk zo vol.

[irp]

Nu is er een update beschikbaar voor Oculus Rift waarbij gamers de keuze krijgen op welke harde schijf zij een game willen installeren. Deze keuzevrijheid heeft als resultaat dat gamers meer games tegelijkertijd kunnen installeren en niet een spel hoeven te verwijderen om een andere te kunnen spelen. En dat kan weer als effect hebben dat gamers meer vr-spellen kopen en dat er dus meer geld in de markt voor virtual reality omgaat. In de onderstaande video kun je precies zien hoe je games voortaan op een andere harde schijf installeert.

De video is gemaakt door Venturebeat.