Garmin heeft vandaag officieel de Frontrunner 25 aangekondigd, de opvolger van de Frontrunner 15. Het nieuwe horloge combineert het beste van fitness-trackers en smartwatches.

Frontrunner 25

Garmin heeft vandaag de Forerunner 25 aangekondigd, een makkelijk te gebruiken en compact hardloop-horloge, met GPS-functionaliteit. De Forerunner 25 is volgens Garmin de ideale fitness-tracker voor elke hardloper, omdat het strakke horloge afstand, snelheid, hartslag, en calorie-verbruik kan meten. Maar het blijft niet bij hardlopen, want ook Garmin probeert te concurreren met de slimme horloges van onder andere Samsung en Google. De Forerunner 25 houdt de hele dag je aantal stappen bij, en geeft je een melding als je te lang aan het luieren bent.

Je kunt de Forerunner 25 ook verbinden met je smartphone, waarna je data automatisch geupload kunnen worden naar Garmin Connect. Ook kun je dan notificaties ontvangen van telefoontjes, sms-berichten, je agenda en meer. De Forerunner 25 is qua functionaliteit dan ook een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Forerunner 15. De nieuwste generatie is ook dunner dan zijn voorganger, maar heeft toch een stuk groter scherm.

De Forerunner 25 gaat $169,99 kosten voor de standaard-versie, en $199,99 voor een bundel waarbij je ook een hartslag-meter krijgt. Je kunt kiezen tussen een grote versie en een kleine versie, en daarmee ook tussen verschillende accu’s: de Frontrunner 25 met het grote scherm gaat 10 uur mee als je aan het trainen bent en 10 weken als je het als horloge of activity-tracker gebruikt. Als je echter de editie met het kleine scherm kiest gaat de Frontrunner 8 uur mee als je traint, en 8 weken als activity-tracker of horloge.