Samsung en Oculus hebben aangekondigd dat de Gear VR een nieuwe winkel krijgt met daarin experimentele games en apps, genaamd Oculus Concepts. Zo moet het voor de consument duidelijk worden welke games en apps af zijn en welke niet.

Oculus Concepts: een soort Steam Early Access voor de Gear VR

Op de pc heb je het programma Steam. Steam is een platform waar veel game-uitgevers hun game op uitbrengen, die gamers toegang biedt tot heel veel functies en mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is het kopen en uitproberen van games die nog niet af zijn - deze staan in een aparte sectie op Steam. De Gear VR van Samsung, nu verkrijgbaar, biedt ook games en apps zijn die nog niet helemaal af zijn en voorheen stonden die gewoon tussen de 'normale' applicaties. Maar daar is nu dus gelukkig verandering in gekomen.

Oculus, die samen met Samsung aan de Gear VR werkt, heeft dus de catalogus opgeruimd. De nieuwe afdeling heeft Oculus Concepts en biedt vr-fanaten dus experimentele apps en games aan. Dat kan variëren van een normale game tot een interactieve ervaring waar je in essentie alleen maar naar kijkt. Wanneer de eigen virtual reality-bril van Oculus, de Rift, worden gelanceerd, dan krijgt deze ook toegang tot Oculus Concepts. Eerder had de Oculus Rift al toegang tot Share; ook deze sectie bevat experimentele projecten.