Normaal gesproken moet een update voor verbetering zorgen, maar Android Wear 1.4 lijkt enkel voor problemen te zorgen. De app krijgt een hoop klachten in Google Play, klachten die grotendeels overeenkomen.

Android Wear krijgt veel klachten over zich heen

Wanneer een app-maker een update uitbrengt, dan betekent dat meestal dat de app in kwestie erop vooruitgaat. Maar in het geval van Android Wear 1.4 blijkt het tegenovergestelde, aangezien Google Play volstroomt met klachten. Android Wear 1.4 heeft namelijk wat functies weggehaald, zoals de batterijstatistieken en de toggle om een smartwatch los te koppelen. Maar dat laatste schijnt weer niet bij iedereen gebeurd te zijn, waardoor er niet alleen een hoop frustratie, maar ook irritatie en verwarring heerst.

Op dit moment is dan ook nog niet duidelijk wat er precies speelt en waarom die toggle niet voor iedereen verdwenen is. Ook is het zo dat de batterijstatistieken niet altijd even handig waren, maar wel op het moment waarop je je afvroeg waarom die batterij ineens zo snel leeg gaat. Daarnaast hebben gebruikers problemen met de verbindingen (koppelen/loskoppelen), gaat de batterij snel leeg, verdwenen apps en wijzerplaten en meer. Mocht je nog terug willen gaan naar Android Wear 1.3, dan kan dat gelukkig nog.

Nu is het wachten op een reactie van Google en natuurlijk een nieuwe update.