Een analistenbureau denkt dat Apple geen defecte Apple Watches heeft verscheept en die gedachte lijkt nog wel eens te kunnen kloppen, aangezien ook wij nog geen meldingen hebben ontvangen van Apple Watches die kapot zijn gegaan na enkele dagen gebruik.

'Apple verscheepte geen defecte Apple Watches'

Patrick Moorhead, oprichter van het analistenbureau Moor Insights & Strategy, denkt dat Apple geen defecte Apple Watch heeft verscheept in de afgelopen paar weken. Tot op heden kan die bewering nog wel eens kloppen, aangezien ook wij geen meldingen hebben ontvangen van slimme Apple-horloges die het ineens begeven en ook geen nieuws voorbij hebben zien komen vanuit onze bronnen. De Apple Watch is sinds 24 april officieel verkrijgbaar voor de lucky few, zoals de mensen die er al één hebben ontvangen ook wel worden genoemd.

Eerder kwam naar buiten dat de Apple last heeft van defecte trilmotoren en dat het onder andere daarom zo lang duurt voordat mensen hun eigen Apple Watch in ontvangst kunnen nemen. De trilmotor wordt geleverd door AAC Technologies Holdings en uit tests blijkt dat de motor het begeeft bij normaal gebruik. Maar dat kwam pas naar boven toen Apple al met de massaproductie in februari was begonnen. Dit kan dus onderdeel van het probleem zijn dat mensen zo lang moeten wachten tot ze hun Apple-horloge krijgen.

De trilmotor wordt in de Apple Watch wordt gebruikt als manier om gebruikers op de hoogte te brengen van notificaties. Apple gelooft dat die subtiele trilling een minder opdringerige manier is die notificaties over te brengen. Die motor gebruikt een speciale methode om een soort aantik-beweging te simuleren, waardoor het lijkt dat die gebruiker in kwestie wordt aangetikt op het moment dat je een notificatie krijgt. Leuke gedachte, maar wanneer die motor het dan bij normaal gebruik al begeeft, dan is het idee natuurlijk helemaal niets waard.