Google heeft de Apple Watch voorzien van Google Maps, waardoor je nu genavigeerd kunt worden vanaf je pols in plaats van je smartphone. Het is allemaal nog een beetje simpel van aard, maar het werkt gelukkig wel.

Google Maps beschikbaar op Apple Watch

Google heeft laten weten dat Apple Watch-eigenaars vanaf nu ook Google Maps op hun Apple Watch-smartwatch kunnen gebruiken. Wanneer je nu de nieuwste update uit de App Store downloadt, via de onderstaande downloadlink, dan haal je daarmee de nieuwste versie van Google Maps binnen, die dus Apple Watch-integratie implementeert. Met de Apple Watch-app kun je je navigatie bereiken vanaf je smartwatch. Dat is eigenlijk alles dat je op dit moment kunt doen met de app. En hoe simpel het ook mag zijn, het werkt tenminste wel.

Google Maps is een app waarmee een routebeschrijving kunt opvragen van de ene locatie naar de andere. Dat kan vanaf een punt dat je zelf instelt of vanaf de locatie waar jij je op dat moment bevindt. Je kunt de navigatie opvragen als voetganger, fietser, autorijder en iemand die met het ov reist. Daarnaast kun je met Google Maps bedrijven opzoeken en direct toegang krijgen tot Street View (mits je die app geïnstalleerd hebt. Voor de meest uitgebreide ervaring van Google Maps moet je nog altijd op je smartphone zijn, zo blijkt uit deze update.

Lees ook onze recensie van de Apple Watch.