Google heeft de nieuwste versie van Android Wear vrijgegeven, met versienummer 1.3, die nu te downloaden is via de website APK Mirror. Let wel op: deze update kan nog voor problemen zorgen, dus raden we aan nog even te wachten met downloaden.

Android Wear v1.3

Google heeft op dinsdag opeens de nieuwste versie van Android Wear vrijgegeven, met het versienummer 1.3. Mocht je niet meer kunnen wachten, dan kun je de software via APK Mirror downloaden. We raden je echter aan toch te wachten totdat Google zelf de update over-the-air uitbrengt, omdat we hebben gemerkt dat Android Wear 1.3 nog wel eens voor problemen kan zorgen. Desondanks krijgen we dankzij de update wel alvast te zien wat we mogen verwachten van Android Wear, wanneer Google de software vrijgeeft.

Zo hebben we het eerder over het feit gehad dat je meerdere Android Wear-smartwatches aan je telefoon kan koppelen. Nu kunnen developers ook aangeven welke smartwatch ze willen gebruiken als debug. Android Wear 1.3 brengt ook twee nieuwe apps met zich mee: een weerapplicatie en een vertaalapplicatie. De weerapp toont de weersverwachting van de komende vier dagen. Nu wordt die informatie nog weergeven via een Google Now-kaart. Een native app zou niet alleen meer info kunnen tonen, maar er ook mooier uit kunnen zien.

De vertaalapp is een verlengstuk van wat we al kennen van Google en zijn vertaalmogelijkheden. De app voor Android Wear stelt de gebruiker echter in staat om het beeld tijdelijk om te draaien met een simpele polsbeweging, zodat degene tegenover of naast je ook mee kan lezen, zonder dat jij je arm in een rare positie moet houden of degene naast je een stijve nek krijgt van het meekijken. Daarnaast krijgt Android Wear nu ook officieel de ondersteuning voor interactieve wijzerplaten, waar ontwikkelaars leuke dingen mee kunnen doen.

Ook introduceert Google de Together-wijzerplaten: daarmee koppel je twee Android Wear-smartwatches aan elkaar en kun je ervoor zorgen dat de wijzerplaten overeen komen. Bovendien kun je ook kijken wat die andere aan het doen is; bijvoorbeeld wanneer je vriend of vriendin aan het hardlopen is, dan zal het slimme horloge dat weergeven. De horloges koppelen schijnt een gemakkelijk proces te zijn en kan door middel van een simpele uitnodiging - dat kan wanneer je naast elkaar staat of ver van elkaar verwijderd bent.

Het is nog niet duidelijk wanneer Google Android Wear v1.3 over-the-air zal vrijgeven. Voor nu raden we af de update te downloaden, omdat het onder andere problemen kan geven met de connectie tussen je smartwatch en smartphone. Waarschijnlijk is het apk-bestand nog niet compleet.