Google maakt er werk van om van virtual reality een nieuwe tech-hype te maken. Een miljoen Engelse schoolinderen krijgen binnenkort een kartonnen VR-bril cadeau.

Cardboard

Google heeft de Cardboard-bril al een tijdje geleden uitgebracht. Door een plat kartonnetje kunstig te vouwen, kun je hiermee een VR-bril voor je Androidsmartphone maken. Google heeft inmiddels het meer geavanceerde Daydream uitgebracht, maar voor de schoolkinderen wordt de zeer goedkope Cardboard nog gebruikt.google-cardboard-uk-b

Leraren

Het nieuws dat een miljoen Engelse schoolkinderen een Cardboard-bril krijgen, werd door Google-CEO Sundar Pichai verteld tijdens een werkbezoek aan Engeland. Al eerder had Google laten weten iets op scholen te willen doen. Nu is de schaal enorm uitgebreid. "We hebben al reacties gekregen van duizenden leraren in Engeland, en zij geloven dat Expeditions (een VR-lesprogramma) geletterdheid en schrijf-skills kan helpen." Google hoopt dat door zijn inspanningen virtual reality standaard tot het lespakket gaat behoren.

Expeditions

Het Expeditions-programma is gratis. Het team van Google dat hiermee bezig is, gaat nu het land rond om de mogelijkheden te laten zien, in combinatie met en Cardboard. Ook in Amerika wil Google hiermee potten gaan breken.

In een filmpje dat Google zelf heeft gemaakt, worden scholieren getoond die met behulp van hun cardboard de oceanen verkennen. Dat filmpje is hieronder te zien.