De nieuwe versie van Google Glass, Enterprise Edition genoemd, is volgens bronnen opvouwbaar en meer duurzaam, zo melden bronnen. Een logische stap wanneer je bedenkt dat Google het Glass-project voor de zakelijke markt zou willen lanceren.

Google Glass Enterprise Edition: opvouwbaar, duurzaam en waterdicht

Nu we met de week steeds meer te weten komen over de volgende versie van Google Glass, wordt het duidelijk dat het geen traditionele 2.0-versie van het apparaat wordt. Natuurlijk wordt er een hoop getweakt aan het apparaat, maar dat betekent niet dat er ook een consumentenversie verschijnt. De volgende Google Glass zou namelijk intern Enterprise Edition (of EE) genoemd worden, waaruit op te maken is dat het een apparaat voor de zakelijke markt wordt. Nieuwe informatie over de bril versterkt dat idee alleen maar.

Volgens bronnen die bekend zijn met de plannen van Google, is het zo dat de EE opvouwbaar, meer duurzaam en waterdicht is, zodat het apparaat gebruikt kan worden op allerlei werkplaatsen. Google Glass EE is dus iets steviger dan zijn voorganger, terwijl hij ook op te vouwen en daardoor flexibeler is. Het design van de bril heeft een duidelijk thema: functie boven fashion, aangezien het nou niet de mooiste wearable op de markt is - maar Google wil er wel een wearable van maken waar mensen in allerlei werkomgevingen iets mee kunnen.

Verder weten we al een aantal andere dingen dankzij enkele bronnen die hun mond niet hebben kunnen houden tegen online leden van de pers. Zo zou de bril een groter prisma krijgen, zodat de gebruiker niet zijn oog helemaal naar rechtsboven zou hoeven verplaatsen om te zien wat er precies geprojecteerd wordt. Daarnaast zou er binnenin een Intel Atom-processor moeten zitten en zou de batterij wat langer mee moeten gaan, maar diezelfde bronnen claimen ook dat het eigenlijk wel meevalt met de langere batterijduur.