Er is een nieuw patent voor de Google Glass opgedoken, die een ander design laat zien dat we tot nu toe gezien hebben van Google. In de tekening zien we duidelijk dat de kleine projector naar de linkerkant is verschoven.

Nieuw Google Glass-patent

Zo nu en dan horen of zien we nog wel eens wat of van Google Glass, zodat we er zeker van zijn dat het project nog geen langzame dood gestorven is. Hoewel we nu geen idee hebben waar Google mee bezig is met het Glass-project, kunnen patenten ons wel een beetje in de juiste richting wijzen, ook al weten we beter en kunnen ze ons net zo goed compleet de verkeerde kant op wijzen. Dat gezegd hebbende is het interessant om te bekijken wat Google allemaal bedenkt en vastlegt over en met betrekking tot het spannende project.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, heeft Google de projector en het touchpad naar de linkerkant van de moderne bril verschoven. Ook is opvallend dat er aan de rechterkant nog steeds een ander apparaatje hangt, waarvan we vermoeden dat het hier om de camera gaat. Eerder kwam al eens naar buiten dat Google een prototype van de Wearable display device, zoals Google hem zelf noemt, test die verdomd veel lijkt op een echte bril en als we naar dezelfde afbeelding hierboven bekijken, dan kunnen we zien wat daarmee bedoeld wordt.

Een eerder verschenen patent voor de wearable kan ons daar wellicht meer informatie over geven. En hoewel het wellicht niet heel erg baanbrekend is, kan eyetracking wel heel erg tof zijn voor Google Glass. De bril bedienen met je stem of via de touchpad aan de zijkant werkt op zich prima, maar wanneer de bril ziet waar jij naar kijkt en op basis daarvan de correcte informatie kan weergeven, dan voelt alles net weer dat beetje magischer. Google Glass is immers een project dat ons leven zou moeten aanvullen met niets minder dan gemak.