Google wil het gemakkelijker maken het bandje voor je Android Wear-smartwatch te veranderen dankzij de introductie van Mode voor Android Wear. Middels een simpel kliksysteem kun je die bandjes - beschikbaar in twee soorten, vier maten en zestien kleuren - snel verwisselen.

Mode voor Android Wear

Google heeft Mode voor Android Wear geïntroduceerd. Dit zijn armbanden voor een aantal Android Wear-smartwatches, die je middels een simpel kliksysteem snel kunt verwisselen. De bandjes zijn voorlopig in leer en silicone, vier maten en zestien kleuren beschikbaar en zijn gemaakt door b&nd van Hadley-Roma. Met de nieuwe bandjes moet het voor Android Wear-dragers gemakkelijker worden banden te vinden die bij hun outfit past. Voorlopig is Mode alleen nog verkrijgbaar in de Amerikaanse Google Store, voor prijzen van 49,99 en 59,99 dollar.

Het is nog niet bekend wanneer de armbanden (die open source zijn) naar Nederland komen. Ook niet alle smartwatches met Android Wear worden ondersteund. Voor nu geldt dat de Asus ZenWatch en ZenWatch 2, Fossil, Huawei Watch, LG Watch Urbane, LG G Watch R, Moto 360 (2015) en Samsung Gear Live worden ondersteund. De vier maten zijn 16mm, 18mm, 20mm en 22mm, ongeacht het materiaal. De beschikbare kleuren hangen wel af van het gekozen materiaal, maar zwart, wit, grijs en rood zijn voor allebei de soorten beschikbaar.

Verder zijn er de kleuren bruin, lichtbruin, indigo, grijs, groen, zilver en goud voor de leren banden en mint en geel voor de silicone banden.