Google heeft Google Maps van een nieuwe update voorzien, die de app officieel ook naar Android Wear brengt. En op het moment werkt de app wel, maar zitten er nog wat haken en ogen aan. Ook heb je in elk geval Android 5.1.1 nodig.

Android Wear voorzien van Google Maps

Google heeft de Google Maps-applicatie voorzien van een update, die het versienummer brengt naar 9.9. Deze versie brengt onder andere een Android Wear-applicatie met zich mee, waardoor je Google Maps dus ook op je Android-smartwatch kunt gebruiken. Android Wear was al in staat om je te helpen de juiste weg te vinden, maar de integratie met Maps maakt het pakket toch completer. Momenteel kun je Google Maps alleen gebruiken op de LG Watch Urbane, aangezien die de enige smartwatch is op dit moment met Android Wear 5.1.1.

Google Maps op Android Wear is nog redelijk basaal. Ook kan het zijn dat de app nog wel eens crasht. Van de user interface kun je een aantal dingen verwachten. Zo is het mogelijk om in een uit te zoomen zoals je dat ook doet op je Android-apparaat, door te knijpen bijvoorbeeld, maar dat werkt minder prettiger op zo'n klein scherm. Daarom is er ook een plus- en minknop toegevoegd om dat te kunnen doen. Ook kun je je vinger gebruiken om de kaart op het scherm te verslepen, op eenzelfde manier zoals je dat doet in de andere applicaties.

Momenteel is de Android Wear 5.1.1-update nog niet ruimschoots beschikbaar. Sterker nog: er is momenteel maar één Android-smartwatche waarvan we weten dat het de update heeft ontvangen: de LG Watch Urbane. Ook werd er gedacht dat de Asus ZenWatch de update al had gekregen. Naast het gebruik van Google Maps, kun je nog veel meer toffe dingen doen met Android Wear 5.1.1. Zo kun je er ook je muziek mee afspelen via de Google Play Music-applicatie, al is ook deze app niet zo compleet als je graag zou willen zien van een smartwatch-app.

Mocht je niet meer kunnen wachten op de update voor de app, dan kun je hier een .apk-bestand downloaden voor Google Maps.