Google heeft een patent in handen waarin beschreven staat dat het bedrijf hologrammen mag gebruiken in een display voor op het hoofd. En voor zover wij weten heeft Google één zo'n object, namelijk de Google Glass.

Krijgt Google Glass toegang tot hologrammen?

Google heeft momenteel een patent in handen waarin beschreven staat dat het hologrammen mag presenteren op een display dat je op je hoofd draagt, bijvoorbeeld een bril. Hiermee kan Google het Glass-product naar een nieuw niveau brengen en meer opties aanbieden dan het nu al doet. Je zou wellicht kunnen stellen dat Google Microsoft achterna gaat en elementen van de HoloLens (alles dat je moet weten) wil implementeren, maar het is nog te vroeg om daar op dit moment een zinnige uitspraak over te kunnen doen.

De content wordt straks mogelijk gemaakt door Magic Leap. Eerder investeerde Google namelijk bijna een half miljard dollar in het bedrijf, die met de bovenstaande video laat zien hoe de wereld van augmented reality (lees hier wat het verschil is met virtual reality) eruit kan komen te zien. Magic Leap heeft zelf al een aantal handelsmerken in het portfolio (Super Bionic Bitforce, Roadkill Warriors, Monsta Battle, Moonstone Monsters, Moonsters en Flutterboard), waarvan nog niet bekend is wat het bedrijf ermee wil doen.

Mocht Google Glass (alles dat je moet weten) een populair augmented reality-platform gaan worden, dan heeft het goede content nodig. En dat laat Google toch meestal aan externe partijen over. Magic Leap kan hier zomaar het bedrijf voor zijn.