Wanneer je de Android Wear 5.1.1-update voor je smartwatch hebt binnengehaald, dan kun je je Google Play Music app vanaf je pols besturen. Je hebt niet direct toegang tot je complete muziekbibliotheek en moet het doen met basale functies.

Android Wear en Google Play Music: niet uitgebreid, wel functioneel

Mocht je al de nieuwste versie van Android Wear op je Android-smartwatch hebben staan, dan kun je gebruikmaken van de Google Play Music-applicatie op je pols. Verwacht er echter niet van dat je direct toegang hebt tot al je opgeslagen muziek via de streamingdienst, maar je kunt in elk geval goed uit de voeten met de opties die wel voor handen zijn. Wanneer je de applicatie opstart, dan heb je de mogelijkheid om drie opties te openen: je kunt direct beginnen met muziek luisteren, bekijken wat je onlangs hebt geluisterd en naar de radio gaan.

Door voor de eerste optie te kiezen, krijg je een overzicht van de nummers, albums en radiostations die je onlangs beluisterd hebt. Deze functie kun je het beste gebruiken wanneer je op zoek bent naar dat ene nummer die je onlangs geluisterd hebt en graag nog een keer wilt horen. Door de recente speellijsten te openen, zie je meteen welke nummers je een duim omhoog gegeven hebt, onlangs hebt toegevoegd en onlangs hebt gekocht. En via de radio-optie, ga je direct naar de radiofunctie van Google Play Music, zoals je die van de app kent.

Momenteel is de Android Wear 5.1.1-update nog niet ruimschoots beschikbaar. Sterker nog: er zijn slechts twee Android-smartwatches waarvan we weten dat die de update hebben ontvangen: de LG Watch Urbane en de Asus ZenWatch. Hoewel de opties voor het gebruik van Google Play Music op je smartwatch misschien niet zo uitgebreid zijn, biedt het wel de meest basale opties voor zo'n slim horloge om functioneel te zijn. Je hebt snel toegang tot recente muziek en snel ergens toegang tot hebben is wat de smartwatch nuttig maakt.