Google rolt op dit moment een kleine update uit voor Google Play, die wordt voorzien van een klein horloge-icoontje. Wanneer dat icoontje opduikt op een app-pagina, dan ben je ervan verzekerd dat de app in kwestie ook ondersteuning voor Android Wear aanbiedt.

Google Play krijgt speciaal icoontje voor Android Wear

Tot op heden kon je er op twee manieren achter komen of een Android-applicatie ondersteuning aanbiedt voor Android Wear of niet: door een app zelf te installeren of door eerst van tevoren een website over wearables te bezoeken om te kijken of de app besproken wordt. Dat kan natuurlijk veel gemakkelijker, zul je denken en denken wij ook, en Google is daar ook van overtuigd. Op dit moment rolt het bedrijf een update uit voor Google Play, die een icoontje van een horloge toevoegt aan de app-pagina, wanneer er Android Wear-ondersteuning is.

google-play-android-wear-icon

Op de bovenstaande afbeeldingen kun je zien hoe dat icoontje eruit ziet en waar je hem precies zult vinden op de app-pagina binnen Google Play. De locatie is misschien nog wat ongelukkig gekozen, aangezien hij tussen het veld van de updates en het linkje naar read more is geplaatst. Wellicht was het beter geweest om het plaatje een prominentere positie te geven, maar dat kan nog veranderen in de toekomst. Het is in elk geval goed om te zien dat Google werkt aan simpele oplossingen voor eigenlijk onnodige problemen (#firstworldproblems).