Googles hoofddesigner, Matias Duarte, denkt dat wearables straks net zo normaal worden als al die apps die we tegenwoordig hebben. Hij noemt bijvoorbeeld smartwatches apparaten die niet nodig zijn, maar mensen staan er wel voor open.

'Wearables straks alomtegenwoordig als apps'

Onlangs gaf Matias Duarte, hoofddesigner bij Google, een interview, waar de beste man inging op de recente ontwikkelingen op het gebied van wearables. Ook gaf hij zijn visie over de toekomst van al die verschillende producten. Op dit moment zijn er meer mensen die de waarde van een wearables in het algemeen, maar in het specifiek smartwatches, nog niet inzien en daarom er nog geen eentje kopen. Maar dat is niet erg volgens Duarte. Hij vergelijk die ontwikkeling met andere apparaten die handig, maar niet nodig zijn.

Zo geeft Duarte het voorbeeld van de elektrische blikopener. Natuurlijk, de ouderwetse versie werkt prima. En het is in dit geval vooral de oudere generatie die het nu van een elektrische blikopener niet inziet. Waarom zou je een apparaat kopen als je hem niet nodig hebt, bijvoorbeeld om de reden dat het bestaande product nog prima werkt? Die logica trekt Duarte door naar smartwatches: de consument ziet de waarde nog niet in. Maar dat is niet erg, aldus Duarte, want het komt nog wel. Enthousiastelingen zijn nu dan ook de doelgroep.

Er komt straks een punt waarop we wearables als de apps van nu gaan zien. Een niet zo lange tijd geleden hadden we niet al die apps nodig (en misschien nu nog steeds niet...), maar we kunnen voor ons gevoel er ook niet meer zonder. Want ze zijn verdomd handig. Dat punt hebben de wearables nog niet bereikt, maar Duarte gelooft dat die tijd eraan komt. Hij is zelfs van mening dat je personal computer straks niet meer op je bureau staat, maar in een vorm wordt gegoten dat het je omsingeld en constant bij je draagt.