Op dit moment is het wel mogelijk om Cardboard-apps met de Daydream View-headset te gebruiken, maar niet alles werkt naar behoren. Daarom werkt het bedrijf momenteel achter de schermen aan een betere support.

Cardboard-apps en Daydream VR

Hoewel de Daydream View-headset nog maar net verkrijgbaar is, kun je er toch al een aantal applicaties voor downloaden. Dit zijn apps die speciaal zijn gebouwd voor Daydream VR en dus optimaal gebruikmaken van de beschikbare hardware. Maar wist je dat je ook de apps van Google Cardboard kunt gebruiken met de nieuwe headset? Google heeft die applicaties van een update voorzien, waardoor gebruikers bij het opstarten kunnen aangeven of ze Cardboard of Daydream View gebruiken. Echter, daar houdt het voor nu nog even bij op.

Want niet alles werkt naar behoren. Unieke Daydream VR-functies, zoals het gebruik van de controller, worden niet ondersteund, waardoor het dus vooral bij kijkervaringen blijft momenteel. Google heeft in een reactie aangegeven dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een goede ondersteuning, waardoor je dus in de toekomst apps van Google Cardboard ook zou kunnen aansturen met bijvoorbeeld die eerdergenoemde controller. Wanneer dat echter zo ver is, kon de zoekmachinegigant op moment van schrijven niet bekendmaken.