Google werkt momenteel aan Daydream, een platform voor mobiel vr, maar zou ondertussen ook nog werken aan een premium vr-oplossing. En dat terwijl we dit weekend te horen kregen dat die plannen waren geschrapt.

Gerucht: Google werkt toch een premium vr-bril

Google zou, ondanks de berichtgeving van dit weekend, toch werken aan een premium virtual reality-bril die nog wel eens zou kunnen gaan concurreren met de HTC Vive en de Oculus Rift. Deze virtual reality-headset zou de grenzen tussen vr en ar gaan vervagen, als we dezelfde bronnen mogen geloven, beschikt over een eigen scherm en zou geen mobiel apparaat of high-end computer nodig hebben om te kunnen functioneren. Daarnaast zou de bril zich meer kunnen gaan focussen op augmented reality.

Daardoor zou Google ook direct de concurrentie kunnen aangaan met Microsoft (HoloLens). Deze bril, waar we verder nog maar weinig over weten, zou een integraal onderdeel moeten worden van de strategie van de zoekmachinegigant. Het Daydream-platform, dat wel leunt op smartphones en phablets, zou als een opstapje worden gezien. En dat terwijl we dit weekend dus te horen kregen dat het bedrijf zich alleen maar wilde concentreren op de vr-oplossing voor mobiele apparaten. De zoekmachinegigant heeft niet gereageerd.