Google X heeft vandaag een nieuwe wearable onthuld die de gezondheid van patiënten in de gaten kan houden, speciaal voor onderzoekers en dokters.

Google X

Google's X is een onderdeel van Google dat zich bezig houdt met allerlei fascinerende en vaak futuristische projecten, vaak experimenteel en niet direct gericht op de consument. Onder andere Google Glass, Project Tango en slimme contactlenzen die je bloedsuikerspiegel in de gaten houden zijn voorbeelden van wat er recent uit de stal van Google X kwam. Vandaag heeft Google's experimentele tak een nieuwe wearable onthuld die je gezondheid in de gaten kan houden. Verwacht echter geen concurrent voor de Apple Watch, want de naamloze wearable is niet gericht op de doorsnee consument. De 'health-tracking' wearable zal gebruikt worden voor klinische onderzoeken en drugstesten zodat dokters en onderzoekers elke minuut weten hoe het met hun patiënten gaat. Volgens verschillende bronnen kan Google's wearable je hartslag, hartritme en huidtemperatuur in de gaten houden, en meet het zelfs blootstelling aan licht en geluidsniveaus.

Medisch hulpmiddel

Volgens Andy Conrad, hoofd van het life and sciences team van Google, is het de bedoeling dat het nieuwe project een medisch hulpmiddel gaat worden dat aan patiënten voorgeschreven gaat worden. De nieuwe wearable geeft dokters de mogelijkheid om veel meer te weten te komen over hun patiënten dan voorheen, en op een waarschijnlijk relatief goedkope wijze. Google is van plan samen te werken met academische onderzoekers en farmaceutische bedrijven om de nauwkeurigheid van de wearable te gaan testen. Het apparaatje zal eerst goed gekeurd moeten worden door instanties in Amerika en Europa voordat het door dokters gebruikt kan gaan worden, wat als het goed is deze zomer nog gaat gebeuren.