Modemerk Gucci en artiest Will.i.am hebben vandaag een nieuwe smartband, een slimme armband, aangekondigd. De luxueuze accessoire moet zowel qua design als functionaliteit uniek zijn en heeft geen smartphone nodig.

De Gucci smartband, aangekondigd tijdens BaselWorld 2015, is een stand-alone smartwatch, wat inhoudt dat er geen koppeling met een smartphone gemaakt hoeft te worden. Naast het feit dat de smartband er elegant en luxueus uitziet kan deze telefoongesprekken ontvangen en beginnen, tekst-berichten en e-mails ontvangen en versturen, muziek vanuit een eigen opslaggeheugen afspelen, kaarten en agenda's weergeven en natuurlijk je gezondheid en activiteiten tracken middels ingebouwde sensoren.

De smartband beschikt over een eigen 3G-module met simkaart-slot en kan middels spraak bediend worden. Ook is de accessoire voorzien van een camera aan de voorzijde waarmee videogesprekken gevoerd kunnen worden. Qua sensoren is de Gucci smartband onder meer voorzien van een hartritme monitor, een temperatuursensor en gps. In de band van het horloge, ja.. het is ook gewoon een horloge, zit de batterij verwerkt.

Volgens Will.i.am komen technologie en mode in deze smartband voor het eerst samen, ook wel fashionology genoemd. De artiest, die ook techentrepreneur is, gelooft dan ook in het succes van de accessoire. Wat ervoor betaald moet worden en wanneer de smartband op de markt verschijnt is nog onduidelijk.