Ondanks het feit dat de Samsung Gear S2 nog niet uit is, weerhoudt dat Nokia er niet van HERE Maps alvast van een update te voorzien. De kaarten- en routeapplicatie biedt namelijk vanaf nu officieel ondersteuning aan voor de nieuwe Samsung-smartwatch.

HERE Maps ondersteunt Gear S2

Nee, de Samsung Gear S2 is nog niet verkrijgbaar, ook niet in Nederland, maar dat betekent niet dat er ontwikkelaars zijn die gaan zitten wachten tot het zover is. Nokia is de meute voor en heeft alvast een update uitgebracht voor de Android-versie van de populaire HERE Maps-applicatie. Met de update voegt de ontwikkelaar ondersteuning toe voor de Samsung Gear S2, die mogelijk eind oktober in Nederland verschijnt. Tenminste, als we een Nederlandse online retailer mogen geloven, die de datum op zijn website had staan voor het horloge.

Wanneer je de update binnenhaalt en straks ook een Samsung Gear S2 aanschaft, dan zal HERE Maps zich naadloos integreren met Samsung Maps en je toegang geven tot navigatie tot bocht voor bocht vertelt waar je heen moet. De ervaring op de smartwatch zou heel 'normaal' moeten aanvoelen, omdat de interface van de bestaande applicatie, in kleinere vorm op een smartwatch prima blijkt te werken. Helaas is het nog niet zover om de app zelf uit te kunnen proberen - maar aangezien HERE Maps goed in de smaak valt, twijfelen we er niet aan.

Lees ook nog onze hands-on met de Samsung Gear S2-smartwatch.