Google is begonnen met de uitrol van Android Wear 5.1.1, maar dat betekent niet dat alle huidige Android Wear-smartwatches de update krijgen. Zo is het tot op heden nog onduidelijk of de Moto 360 van Motorola Android Wear 5.1.1 gaat ontvangen.

Krijgt de Moto 360 Android Wear 5.1.1?

Nu er al een aantal smartwatches zijn die de update naar Android Wear 5.1.1 hebben ontvangen, is het nog maar de vraag wanneer de resterende apparaten aan de beurt zijn. Hoewel het vaak zo is dat een dergelijke update gefaseerd wordt uitgebracht, geeft dat gebruikers niet veel duidelijkheid over het tijdstip of de dag waarop hun Android Wear-apparaat aan de beurt is. Dat levert soms de verwarring op of hun apparaat wel überhaupt aan de beurt komt en Moto 360-eigenaars zitten momenteel in een dergelijke situatie.

Motorola, de maker van de Moto 360, is zich hiervan bewust en heeft via Twitter laten weten dat het bedrijf samen met Google werkt aan de update, want de "performance is not quite there yet", aldus het Twitter-account van Motorola. Dat liet het bedrijf weten in een reactie op de vraag of de Moto 360 dus Android Wear 5.1.1 zou krijgen. De verwachting is dat het nog een paar weken kan duren voordat de smartwatch de update zal ontvangen - het is in elk geval zeker dat Motorola tegen wat drempels op de weg aanrijdt.

Android Wear heeft van Google flink wat verbeteringen meegekregen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor WiFi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een WiFi-netwerk leggen om van diverse functionaliteiten en applicaties gebruik te maken. Helaas is het zo dat niet alle Android-smartwatches van die functie gebruik kunnen maken, omdat die geen WiFi-chip hebben. Het is echter en helaas onduidelijk wanneer welke smartwatch de update precies ontvangt.