Tijdens CES 2016 heeft HTC officieel de HTC Vive Pre aangekondigd: de verbeterde versie van de bestaande virtual reality-bril van de elektronicafabrikant. De brede, commerciële lancering van de HTC Vive Pre is gepland voor april 2016.

Dit is de nieuwe HTC Vive Pre

HTC heeft elk onderdeel van de Vive van top tot teen onder handen genomen om een betere comfort, ergonomie en performance te kunnen leveren. Deze belangrijke aanpassingen maken de Vive Pre niet alleen visueel beter, maar ook heel wat veelzijdiger. Zo is het scherm aan de binnenkant verbeterd en is de bril nu een stuk compacter en voorzien van een nieuwe, stabielere hoofdband. De verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus zorgen ervoor dat de bril ook beter op het hoofd past.

De HTC Vive Pre kan nu gemakkelijk worden aangepast op grote variëteit aan gezichtsvormen, terwijl hij nog steeds compatibel blijft met een brilmontuur. Met de nieuw ontwikkelde front-camera op de bril kan je meer doen zowel binnen als buiten je virtuele wereld, door fysieke elementen ook in de virtuele ruimte binnen te brengen (daarmee lijkt HTC virtual en augmented reality samen te voegen, lees hier wat de verschillen zijn). Daarnaast hebben de HTC Vive-controllers ook een make-over gekregen sinds de laatste keer.

Ze zijn voorzien van verbeterde ergonomie en zachte randen, een betere balans, nieuwe knoppen met reliëf en comfortabelere pads van de handgrepen. De nieuwe dual stage-trekker maakt de interactie met objecten soepeler en haptic feedback geeft je in de vorm van trillingen belangrijke informatie over deze interacties met de virtuele wereld. De controllers beschikken over geïntegreerde oplaadbare lithiumpolymeer batterijen die je vier uur lang kunt gebruiken zonder opnieuw te hoeven opladen via de micro-USB-aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid

De brede, commerciële lancering van de HTC Vive Pre is gepland voor april 2016. HTC en Valve starten het jaar door 7000 extra Vive kits beschikbaar te maken voor ontwikkelaars.