Tijdens de presentatie van Huawei op het MWC 2015, kondigt de Chinese fabrikant nog twee andere wearables aan: de Talkband B2 en Talkband N1. De eerstgenoemde is een nieuwe versie van de fitnessband en de tweede is een bluetooth-koptelefoon.

Huawei kondigt nog twee andere wearables aan

Hoewel de Huawei Watch ongetwijfeld de ster was tijdens MWC 2015-presentatie van Huawei, kondigt het Chinese bedrijf twee andere wearables aan: de Talkband B2 (een smartband) en de Talkband N1 (bluetooth-koptelefoon die je bewegingen registreert en met je communiceert). De namen mogen dan misschien een beetje omslachtig klinken, dat betekent niet dat de apparaten dat ook zijn. Beide Talkband-producten zijn namelijk best elegant te noemen, voor zover je zoiets kunt beweren over een fitnesstracking-apparaat.

De Talkband B2, die straks in de kleuren zwart, zilver en goud beschikbaar is, is de opvolger van de Huawei B1-fitnesstracker. Het kan communiceren en informatie uitwisselen met apparaten waar Android 4.0 en iOS 7.0 of hoger op staat en kan, net zoals zijn voorganger, de gebruiker zijn bewegingen en slaappatronen registreren. Daarnaast kun je de smartband loskoppelen van de band en hem daarna gebruiken als bluetooth-oortelefoon, waardoor je tijdens het werken, rijden of sporten handsfree kunt bellen.

huawei-talkband-n1-groot

Wanneer de Talkband B2 in standby-modus staat, gaat de smartband twaalf dagen mee. Bij normaal gebruik kun je tot vijf dagen met de Huawei-smartwatch doen. De zwarte en zilveren versie kost in april 169 euro, terwijl de gouden variant weggaat voor 199 euro. De Talkband N1 bluetooth-koptelefoon heeft 4GB aan intern geheugen, kan je vertellen wie er belt, motiveert je tijdens het sporten en is stof- en watervast. Deze wearable is straks in de kleuren rood, grijs en zilver beschikbaar en kost je 119 euro, wanneer hij beschikbaar is eind mei.