Huawei heeft aangekondigd dat de luxueuze Huawei Watch binnenkort verkrijgbaar is in de Verenigde Staten, zonder een datum te geven. We weten dus helaas nog niet wanneer dit zal gebeuren, maar het betekent wel dat een Europese release ook aanstaande is.

Huawei Watch: de luxueuze Android Wear-smartwatch

De Huawei Watch werd alweer in maart 2015 aangekondigd tijdens de MWC 2015-beurs, maar tot op heden hebben we het slimme horloge nog niet in de winkels aangetroffen. Nergens ter wereld nog. Mocht je je nu afvragen wanneer dat staat te gebeuren, dan hebben we een officieel antwoord van het bedrijf: 'binnenkort'. Volgens één van de Amerikaanse websites van het bedrijf staat de Huawei Watch 'om de hoek'. Er wordt nu van uitgegaan dat het niet alleen geldt voor de VS, maar ook voor andere markten, zoals Europa en Australië.

De Verenigde Staten kan dus in elk geval 'binnenkort' rekenen op het slimme horloge, waarvan nog niet bekend is hoeveel die gaat kosten. Er is al wel een third-party verkooppunt die pre-orders aanneemt voor het apparaat en de Huawei Watch verkoopt voor 386,99 dollar, wat een fiks bedrag is. We moeten nog maar zien of dit inderdaad de prijs wordt voor deze smartwatch. We houden er rekening mee dat-ie wat duurder is dan de gemiddelde Android Wear-smartwatch, en dat heeft alles te maken met het feit dat-ie behoorlijk luxe is.

De Huawei Watch draait op Android Wear en krijgt een Amoled-scherm van 1,4 inch en een resolutie van 400 bij 400 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 286 ppi. Het glas wordt beschermd door saffier kristal, wat amper krasjes oploopt. Deze vorm van bescherming maakt het één van de best beschermde smartwatches van dit moment. Onder de motorkap vinden we verder 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte en een batterij met een vermogen van 300 mAh.