De release van de Hauwei Watch is aanstaande, aangezien het slimme horloge is opgedoken bij de communicatiewaakhond van Noord-Amerika FCC. De producten die verschijnen in de database van de FCC verschijnen meestal daarna snel op de markt.

Huawei Watch: één van de mooiste Android Wear-smartwatches

Eén van de grootste verrassingen tijdens de MWC van dit jaar, was de onthulling van de Huawei Watch - het slimme Android Wear-horloge van Huawei. Het bedrijf besloot last-minute alsnog de smartwatch te tonen op de beurs, ondanks het feit dat de release pas gepland staat voor het einde van dit jaar. Destijds werd er nog gesproken over een release in september of oktober - ondanks het feit dat we nog geen vaste datum hebben, weten we nu wel dat de Huawei Watch binnenkort uitkomt, aangezien hij bij de FCC is gekeurd.

In de FCC-registratie verhult Huawei niet eens om wat voor product het gaat en daardoor weten we dus zeker dat het om de Watch van het bedrijf gaat. De specs van het slimme horloge zijn nu dan ook bevestigd. De Huawei Watch krijgt een Amoled-scherm van 1,4 inch en een resolutie van 400 bij 400 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 286 ppi. Het glas wordt beschermd door saffier kristal - deze vorm van bescherming maakt het één van de meeste beschermde smartwatches van dit moment, wat amper krasjes oploopt.

Onder de motorkap vinden we verder 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte en een batterij met een vermogen van 300 mAh. Het goed beveiligde scherm van de Huawei Watch heeft een diameter van 42 mm en is 11,3 mm dik, waardoor hij niet alleen heel stevig is, maar ook echt opvalt aan je pols. Qua specs lijkt de Huawei Watch op de andere Android Wear-smartwatches - daarom zet Huawei in op stijl en stevigheid en het is nu de vraag of de Android-gebruiker dat ziet zitten.