Autofabrikanten spelen direct in op de smatwatch-trend, met applicaties die bepaalde functies van auto's kunnen activeren vanaf je pols. Na onder meer BMW en Porsche komt nu ook Hyundai met een applicatie voor de Apple Watch waarmee je onder meer je auto van een afstand kunt starten.

De Hyundai Blue link-app voor de Apple Watch maakt het mogelijk een auto van het merk vanaf je pols te bedienen, bepaalde functies althans. Zo kun je bijvoorbeeld de lichten laten knipperen wanneer je je auto zoekt in een drukke parkeergarage. Ook kun je op afstand de deuren vergrendelen en zelfs op afstand de motor van de auto starten. Daarnaast kun je informatie over je auto bekijken, waaronder de locatie, het oliepijl, meldingen van het monitorsysteem en meer.

De app biedt de mogelijkheid functies van de auto te bedienen middels simpele iconen of middels spraakbesturing. Om de app te gebruiken is een auto van het merk Hyundai met de eerste of tweede generatie Blue Link vanzelfsprekend vereist. Blue Link zit echter al verwerkt in diverse modellen die in 2012 op de markt gebracht zijn. De applicatie is gratis te downloaden uit de App Store van Apple.